Σε λειτουργία το 10410 για την προστασία των ζώων

Σε λειτουργία το 10410 για την προστασία των ζώων

Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων 4 Οκτωβρίου, η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε τη δημιουργία του πρώτου τηλεφωνικού κέντρου για την καταγραφή καταγγελιών κακοποίησης ζώων στην χώρα.

Πλέον, οι πολίτες θα μπορούν να καλούν τον πενταψήφιο αριθμό 10410 καθημερινά από 07:00 έως 23:00 και να επικοινωνούν άμεσα με το Τμήμα Προστασίας Ζώων της Διεύθυνσης Γενικής Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, για να αναφέρουν οποιαδήποτε κακοποίηση αδέσποτου ή ελεγχόμενου ζώου χωρίς να χρειάζεται να απευθυνθούν στο τοπικό τους Αστυνομικό Τμήμα

Αυτή η υπηρεσία θα αποτελεί ένα εργαλείο ασφαλές για τους ανθρώπους να αναφέρουν τυχόν περιστατικά κακοποίησης ζώων.

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος τονίζει τη σημασία της προστασίας των ζώων και προτρέπει όλους να αναλάβουν δράση για την προστασία της ζωής των ζώων. Το 10410 είναι ένα σημαντικό βήμα σε αυτή την προσπάθεια.Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Θεοδωρικάκου:

«Η προστασία των ζώων αποτελεί για κάθε κοινωνία ζήτημα παιδείας και πολιτισμού. Δίνουμε αξία σε κάθε ζωή. Ο πενταψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 10410 της ΕΛ.ΑΣ αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την προστασία των τετράποδων φίλων μας.

Θέτουμε από σήμερα ένα χρήσιμο εργαλείο στην υπηρεσία των πολιτών, εξελίσσοντας τις υπηρεσίες της Αστυνομίας μας. Όλοι μαζί εκπέμπουμε ένα ισχυρό μήνυμα ενάντια στην κακοποίηση κάθε μορφής ζωής».


Κανένα ζώο δεν πρέπει να μένει απροστάτευτο.

Επιστροφή στο ιστολόγιο