Πως να προστατέψετε τη γάτα σας από τη ζέστη!

Πως να προστατέψετε τη γάτα σας από τη ζέστη!

Η ζέστη στην Ελλάδα το καλοκαίρι δεν αστειεύεται. Όταν ο υδράργυρος σκαρφαλώνει δυσκολεύει η κατάσταση για όλους, ακόμα και για τις γάτες, που έχουν εφτά ζωές! Το mypet.gr δίνει συμβουλές για το πώς οι γάτες μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την ζέστη.

1. Εξασφαλίστε αρκετή σκιά
Σιγουρευτείτε ότι στην αυλή ή στον κήπο σας υπάρχουν αρκετές γωνιές με σκιά όπου η γάτα σας μπορεί να βρει καταφύγιο. Είναι σημαντικό την ίδια στιγμή να έχει τη δυνατότητα να περιπλανηθεί στο χώρο, χωρίς να αισθάνεται εγκλωβισμένη.

2. Μην ξεχνάτε το νερό!
Πάντοτε η γάτα πρέπει να έχει πρόσβαση σε φρέσκο νερό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Καλό είναι να ανανεώνετε συχνά το νερό στο μπολ της, ώστε να είναι δροσερό.

3. Κρατήστε δροσερούς και τους εσωτερικούς χώρους
Η ζέστη δεν κάνει διακρίσεις. Οι γάτες που είναι μέσα στο σπίτι αισθάνονται την ίδια ζέστη με αυτές που είναι έξω. Ιδανικό είναι οι εσωτερικοί χώροι να παραμένουν δροσεροί και να αερίζονται συχνά.

4. Κρατήστε την «χαλαρή»
Τις πολύ ζεστές ημέρες, μην της δίνετε πολλά ερεθίσματα, μην την παρασύρετε σε παιχνίδια, αφήστε την ήρεμη. Μια δραστήρια γάτα έχει περισσότερες πιθανότητες να αφυδατωθεί. Αν ωστόσο θέλει οπωσδήποτε να παίξει, ένα ωραίο δροσιστικό παιχνίδι είναι τα παγάκια!

5. Αντηλιακό
Οι γάτες με ανοιχτόχρωμο τρίχωμα είναι πιο ευάλωτες στην ηλιακή ακτινοβολία. Αν και η γούνα προστατεύει σε ένα βαθμό το δέρμα της γάτας, καλό είναι (εάν σας το επιτρέψει) να χρησιμοποιήσετε αντηλιακό ειδικό για κατοικίδια. Ναι, υπάρχουν πολλές επιλογές στο εμπόριο. Τα πιο ευαίσθητα σημεία των γατών είναι η άκρη των αυτιών και της μύτης.

Τα σημάδια της θερμοπληξίας

Οι γάτες επηρεάζονται από τον ήλιο με τον ίδιο τρόπο που επηρεάζονται οι άνθρωποι. Μπορούν να πάθουν θερμοπληξία, τα σημάδια της οποίας είναι:

  • Έντονη δυσφορία
  • Το δέρμα τους είναι ζεστό
  • Τα μάτια τους γυαλίζουν
  • Έχουν πολλά σάλια και μπορεί να κάνουν εμετό

Εάν δείτε αυτά τα συμπτώματα, κατά τη διάρκεια των ζεστών ημερών, θα πρέπει να επικοινωνήσετε αμέσως με τον κτηνίατρο!

Πηγή : Mypet.gr

Επιστροφή στο ιστολόγιο