Καταιγίδα: 3 συμβουλές για να ηρεμήσετε την σκύλο σας

Καταιγίδα: 3 συμβουλές για να ηρεμήσετε την σκύλο σας

Είναι δύσκολο να βλέπετε τον αγαπημένο συνήθως ήρεμο σκύλο σας να αγχώνεται κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας. Ενώ ορισμένα σκυλιά δείχνουν ήπια σημάδια άγχους, όπως το γλείψιμο των ποδιών τους, άλλα μπορεί να εκνευριστούν τόσο πολύ κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας που μπορεί να γίνουν καταστροφικά. Ακολουθούν 3 συμβουλές για το πως θα τα βοηθήσουμε να ξεπεράσουνε το άγχος τους:

1. Παρέχετε του έναν ασφαλή χώρο
Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για τον σκύλο σας είναι να τον αφήσετε να πάει σε έναν ασφαλή χώρο και να μην τον μαλώσετε για οποιαδήποτε συμπεριφορά κατά τη διάρκεια καταιγίδων, συμπεριλαμβανομένης της όποιας γκρίνιας του. Στα σκυλιά αρέσει να πηγαίνουν σε χώρους όπως το καλαθάκι τους ή μια σκοτεινή ντουλάπα κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας, επειδή είναι οικείος και χαλαρωτικός.

Οι σκύλοι κατάγονται από τους λύκους και βρίσκονταν σε κρυσφύγετα, και έτσι εξακολουθεί να τους αρέσουν χώροι που μοιάζουν με κρησφύγετα. Παρέχοντάς τους αυτόν τον μικρότερο χώρο, πιστεύουν ότι αποφεύγουν οποιονδήποτε κίνδυνο. Σε έναν τέτοιο χώρο αισθάνονται άνετα και οικεία και αυτό θα είναι πιο καταπραϋντικό γι’ αυτά.

2. Βάλτε μουσική να παίζει
Αν ο σκύλος σας δεν μπορεί να ακούσει τη βροντή ή να δει την αστραπή, θα είναι λιγότερο αγχωμένος. Εκτός από την παροχή ενός ασφαλούς χώρου που είναι σκοτεινός και καλυμμένος, βάλτε του μουσική για να μειώσετε το φόβο του. Όπως οι άνθρωποι, έτσι και οι σκύλοι αισθάνονται άβολα όταν ακούνε απροσδόκητα έναν δυνατό ήχο και η ύπαρξη μουσικής στο παρασκήνιο βοηθάει.

Μπορείτε να παίξετε κλασική μουσική, που είναι ιδιαίτερα ηρεμιστική για τα σκυλιά. Μιλήστε του με ευγενική χαλαρωτική φωνή και χαϊδέψτε τον με μακρόσυρτες, ηρεμιστικές κινήσεις.

3. Ηρεμήστε το σκύλο σας με παιχνίδια και λιχουδιές
Τα παιχνίδια μασήματος και τα παζλ για σκύλους μπορούν επίσης να βοηθήσουν το σκύλο σας κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας. Το μάσημα διαφόρων αντικειμένων και το γλείψιμο είναι συμπεριφορές αυτοκαταπραΰνσης. Αν ο σκύλος σας έχει τη φυσική τάση να κάνει αυτά τα πράγματα όταν είναι αναστατωμένος, τότε τα παιχνίδια θα είναι πραγματικά χρήσιμα. Το να απασχολούν το μυαλό τους με άλλα πράγματα είναι ένας καλός τρόπος να ξεπεράσουν το άγχος τους.

 

Πηγή : MyPet.gr

Επιστροφή στο ιστολόγιο