Σκύλος και θάλασσα - Συμβουλές

Σκύλος και θάλασσα - Συμβουλές

Καθώς η θερμοκρασία πλέον ανεβαίνει πολλοί απο εμάς ήδη ξεκίνησαν τα μπάνια τους σε κάποια παραλία. Δεν είναι λίγοι αυτοί που αποφασίζουν να πάρουν και τον αγαπημένο τους φίλο μαζί καθώς όπως είπαμε και σε προηγούμενο άρθρο η νομοθεσία πλέον επιτρέπει στους σκύλους να επισκεφτούν κάποιες παραλίες υπο προυποθέσεις. Διαβάστε το άρθρο μας για την νομοθεσία εδώ

Ας δούμε όμως και μερικές συμβουλές που θα κάνουν αυτή την εμπειρία πιο ευχάριστη σε εμάς και στο σκύλο μας.

 1.  Καταρχήν διαλέγουμε μια παραλία pet friendly και φροντίζουμε να έχουμε τον μικρό μας φίλο πάντα στο λουρί όταν δεν κολυμπάει.
 2. Μαζεύουμε τις ακαθαρσίες του αμέσως.
 3. Δεν τον αφήνουμε να τινάζεται κοντά σε άλλους λουόμενους.
 4. Φροντίζουμε να έχει άδειο στομάχι όπως ακριβώς κάνουμε κι εμείς.
 5. Διαλέγουμε παραλίες χωρίς κύματα γιατί αυτό μπορεί να στρεσσάρει το μικρό μας φίλο.
 6. Αποφεύγουμε την παραλία τις ώρες που έχει πολύ υψηλές θερμοκρασίες καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει στο σκύλο μας θερμοπληξία ή ακόμα και έγκαυμα. Υπάρχουν στο εμπόριο αντιηλιακές κρέμες με SPF30 για την προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία όπως η Dermoscent Sunfree καθώς και προιόντα για να προστατεύσουμε τις πατούσες του σκύλου απο την καυτή άμμο όπως το Paw Protection και το DS-Paw wax για πελματικά φύματα.
 7. Έχουμε πάντα φρέσκο δροσερό νερό εύκολα προσβάσιμο στο σκύλο μας και κατά διαστήματα τον βρέχουμε. ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΩΜΕΝΟ.
 8. Δεν αφήνουμε το σκύλο μας να φάει άμμο, φύκια ή να καταναλώσει θαλασσινό νερό μιας και όλα αυτα μπορεί να του προκαλέσουν ενόχληση στο στομάχι.
 9. Προσέχουμε πολύ τα τσιμπήματα εντόμων ή τα τσιμπήματα απο τσούχτρες ή μέδουσες. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει οπωσδήποτε να επικοινωνήσετε άμεσα με τον κτηνίατρο σας. Καλό θα ήταν πάντα σε συννενόηση με τον κτηνίατρο σας να έχετε μαζί σας ένα κιτ πρώτων βοηθειών.
 10. Δεν πιέζουμε ποτέ το σκύλο μας να μπεί στη θάλασσα αν δεν το θέλει. Σε κάποιους σκύλους δεν αρέσει καθόλου το κολύμπι ή στρεσσάρονται πολύ και μόνο στη θέα της θάλασσας. Θα πρέπει να αποδεχτούμε τις προτιμήσεις του σκύλου μας. Κάποια άλλα σκυλιά θέλουν το χρόνο τους και ίσως κάποιο παιχνίδι και πολύ εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μας για να καταλήξουν τελικά να κολυμπήσουν.
 11. Καλό θα ήταν όταν ο σκύλος βγεί απο τη θάλασσα να τον στεγνώσουμε με μια πετσέτα ή να του φορέσουμε ένα ειδικό μπουρνούζι
 12.  Όταν γυρίσουμε στο σπίτι δεν αμελούμε να ξεπλύνουμε το σκύλο μας απο το θαλασσινό νερο και να του καθαρίσουμε τα αυτιά του με ένα ειδικό προιόν όπως τα Ear cleanser, Otiflush ear solutionOtihelp ear lotion

Μην ξεχνάμε οτι το κολύμπι είναι η καλύτερη μορφή άσκησης και έχει πολύ ευεργετικές ιδιότητες για τον σκύλο μιας και πολλοί γιατροί το προτείνουν και σε σκυλιά με ορθοπεδικά προβλήματα ή μετά από κάποιες χειρουργικές επεμβάσεις. 

Κολυμπάμε λοιπόν μαζί με το σκύλο μας άλλα πάντα με σεβασμό σε αυτόν, στο περιβάλλον αλλά και στους άλλους λουόμενους.

Καλά μπάνια...!

Επιστροφή στο ιστολόγιο