Ζώα στον καύσωνα

Ζώα στον καύσωνα

Τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού και ειδικά τις ημέρες του καύσωνα όλα τα ζώα, δεσποζόμενα και αδέσποτα έχουν ανάγκη απο την βοήθεια μας.

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να περάσουν όσο γίνεται πιο εύκολα οι δύσκολες αυτές ημέρες.

Συμβουλές για δεσποζόμενα ζώα

Φροντίζουμε να έχουν πρόσβαση σε φρέσκο δροσερό νερό, ειδικότερα τις ώρες που λείπουμε από το σπίτι.

Αποφεύγουμε την έκθεση τους στον ήλιο , ή αν βρίσκονται κάπου μαζί μας φροντίζουμε να τους έχουμε εξασφαλίσει ένα σκιερό μέρος                                   

Περιορίζουμε τις βόλτες τους οι οποίες καλό είναι να γίνονται πολύ πρωινές ή βραδινές ώρες. 

Αν το ζωάκι μας χρειαστεί να μείνει μόνο του στο σπίτι αυτές τις ημέρες φροντίζουμε να υπάρχει κάποιος ανεμιστήρας ή κάποιο κλιματιστικό σε λειτουργία.

Για κανένα λόγο δεν αφήνουμε το ζώο μας μόνο του στο αυτοκίνητο αυτούς τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται μέσα στα αυτοκίνητα είναι πολύ μεγαλύτερες απο αυτές που νομίζουμε ακόμη και αν έχουμε ανοιχτά παράθυρα. Ακόμα και λίγα λεπτά μπορούν να αποβούν μοιραία.

Η μόνιμη παραμονή σε μπαλκόνια και ταράτσες και η αλυσόδεση των σκύλων, όχι μόνο απαγορεύεται από τον νόμο αλλά είναι και εξαιρετικά επικίνδυνη ειδικά τις ημέρες που οι θερμοκρασίες είναι υψηλές.

 

Συμβουλές για αδέσποτα ζώα 

Αφήνουμε δροσερό νερό έξω από τα σπίτια μας για τα αδέσποτα ζωάκια που κυκλοφορούν στις γειτονιές και δεν τα ενοχλούμε εάν έχουν βρει καταφύγιο σε κάποιο σκιερό μέρος. Πολλοί δήμοι έχουν προνοήσει για την παροχή νερού για τα αδέσποτα ζώα, τοποθετώντας ποτίστρες. 

Αν έχουμε αναλάβει τη σίτιση τους φροντίζουμε να καθαρίζουμε τα μπολάκια και να μην αφήνουμε αποφάγια.

Αν διαπιστώσουμε ότι οποιοδήποτε ζώο βρίσκεται σε κίνδυνο καλούμε στο 10410 ή τον δήμο μας και τις φιλοζωικές οργανώσεις της περιοχής μας.

Με απλές πράξεις μπορούμε όλοι μας να κάνουμε τη ζωή τους πιο εύκολη.

Επιστροφή στο ιστολόγιο